BrievenbusDroom heeft inmiddels een zorgvuldig opgebouwde collectie papier- & materiaalsoorten welke gebruikt worden voor alle producten op de site; zowel voor de geboortekaartjes als alle andere items die je kunt vinden op de site. De keuze van het papier is bepalend voor de sfeer en uitstraling van je kaart. Je kunt kiezen uit verschillende papiersoorten.

Kalkpapier | 150 grams

Kalkpapier is een semi transparant papiersoort en melkwit van kleur. Omdat de papiersoort erg dun is  wordt deze alleen toegepast in combinatie met stevige materialen. 

Witpapier | 300 grams

Witpapier is een houtvrij, wit, ongestreken papier met een extra glad gekalandeerd oppervlak. Het is puur wit. De 300 grams variatie zorgt voor stevigheid.

Wit katoenpapier | 300 grams

Wit katoenpapier is een houtvrij, wit, ongestreken papier met een hoge opdikking en een mat oppervlak. Het is gemaakt van 100% katoen voor een buitengewone zachtheid. De zachtheid en sterkte van de vezels leveren adembenemende resultaten.

Wit katoenkarton | 600 grams

Wit katoenkarton is een houtvrij, wit, ongestreken karton met een hoge opdikking en een mat oppervlak. Het is gemaakt van 100% katoen voor een buitengewone zachtheid. De zachtheid en sterkte van de vezels leveren adembenemende resultaten.

Kraftpapier | 325 grams

Echt kraftpapier heeft van zichzelf een bruine karton kleur en heeft een robuuste uitstraling. Echt kraftpapier voelt een beetje ruw aan en is een ietwat stuggere papiersoort. Het is een 100% gerecycled kringlooppapier.

Kraftkarton | 1 mm

Het gebruikte kraftkarton is een lichtgewicht enkelgolfs karton. Ook wel dozenkarton genoemd. Het heeft een stoere en robuuste uitstraling.

Grijskarton | 1,25 mm 

Grijskarton bestaat uit 100% oud papier. Het karton bestaat uit 3 lagen; een basislaag waar aan beide zijden plakpapier tegenaan geplakt is. Alles wordt echter van hetzelfde oud papier gemaakt. Als je oud papier mengt en de inkt eruit niet verwijdert, ontstaat de grijze kleur. Het is een stevige en robuuste kartonsoort.

Populieren multiplex | 4 mm 

Multiplex is een plaatsoort die is opgebouwd uit een oneven aantal houtfineerlagen die kruiselings op elkaar verlijmd worden. Over het algemeen bestaat multiplex uit minimaal 4 houtfineerlagen. Door het gebruik van sterke lijmen ontstaan er stevige platen die voor diverse doeleinden kunnen worden gebruikt. Hout is een 'werkend' natuurlijk materiaal waar oneffenheden in kunnen voorkomen zoals strepen of noesten. Het kan ook zijn dat je proefkaartje een andere tint heeft dan de uiteindelijke kaartjes. Ieder kaartje is uniek. 

Berken triplex | 1 mm

Voor unieke kaartjes kies je voor écht hout. Ondanks de dikte is dit hout sterk. Het wordt ook wel vliegtuigtriplex genoemd, omdat het gebruikt wordt in de vliegtuigbouw vanwege de kenmerkende eigenschappen. Het hout is licht van gewicht, buigzaam en zeer sterk. Hout is een "werkend" natuurlijk materiaal waar oneffenheden in kunnen voorkomen zoals strepen of noesten. Ook kan het hout iets kromtrekken. Het kan ook zijn dat je proefkaartje een andere tint heeft dan de uiteindelijke kaartjes. Ieder kaartje is uniek. 

Acrylvilt | 3 mm 

Het vilt is gemaakt van 100% acryl en kleurvast.

© 2011 - 2024 BrievenbusDroom | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel