5 TIPS VOOR EEN RELAXTE SINTERKLAASTIJD

 

Wie komt er alle jaren! Daar weer uit Spanje varen? Die beste man zorgt bij mij elk jaar weer voor geluk. Voor mij persoonlijk is de Sinterklaastijd één groot feest. Ik houd van alle voorpret, het Sinterklaasjournaal meekijken, cadeautjes inpakken en meegaan in het complete verhaal. En hoe oud of jong de kinderen ook zijn; het blijft leuk!. Om het relaxed, gezellig en ontspannen te houden deel ik de 5 tips die mij elk jaar weer helpen om optimaal te genieten van deze periode van het jaar.

Aftelkalender Sinterklaas Straatje Hout  Aftelkalender Sinterklaas Huisje Hout  Aftelkalender Sinterklaas Pakjesboot Hout

Tip 1: Verzamel cadeautjes door het jaar heen

Ik kan zo blij worden van het kopen van een cadeautje voor iemand waarvan ik weet dat diegene er zelf ook héél blij van wordt. Alles vlak voor Sinterklaas nog bedenken en inkopen is niet fijn. Ik koop daarom gedurende het jaar al cadeautjes in. En let daarbij ook goed op aanbiedingen. Dat kan zoveel schelen! Onze kinderen zijn gek op Lego en vaak heeft Kruidvat al in september een mooie actie waardoor het me ieder jaar nog is gelukt een aantal sets voor een mooie prijs aan te schaffen. Ik maak altijd een lijstje zodat ze beiden (hier een jongen en een meisje) ongeveer hetzelfde krijgen (qua waarde en aantal). Meestal iets nuttigs, iets te lezen, iets met muziek, iets van Lego, iets om te tekenen of knutselen, een spelletje of puzzel, etc. Niet alleen scheelt het een hoop stress in de weken voorafgaand aan pakjesavond, ook verdeel je zo de kosten wat meer over het jaar heen. Een fijne bijkomstigheid!

Tip 2: Koop al het lekkers pas als Sinterklaas in 't land is

Pepernoten in augustus, gevuld speculaas begin september en de chocoladeletters die je aan het eind van de zomer alweer om de oren vliegen. Hoe aantrekkelijk het ook is; ik probeer (met de nadruk op probeer ;-)) me in te houden. Deze smaken en geuren horen echt bij de Sinterklaastijd. Als je nu al begint met het inslaan en verorberen ervan dan komen de marsepeinen kikkers en muizen je eind november je neus uit! Zonde, de magie en nostalgie is er dan af. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je kind(eren). Dus pas als de stoomboot Nederland binnenvaart mag jij naar de winkel om lekkers te kopen. Als er dan nog wat is tenminste. ;-) Dus misschien alvast een voorraadje aanleggen op een plek waar niemand van weet (en jij vanaf kunt blijven).
 

Tip 3: Schep duidelijkheid voor jezelf en jouw kind(eren)

Vroeger was het bij ons duidelijk; op vaste dagen mocht de schoen gezet worden (Sinterklaas kan tenslotte niet overal tegelijk zijn). Geen stress en verwachtingen op de andere dagen en heel helder voor ons als kinderen. En zo geschiedde het ook in mijn eigen gezin. Het is allemaal al spannend genoeg! Om het voor (kleine) kinderen extra duidelijk te maken kun je een aftelkalender aanschaffen. BrievenbusDroom heeft een aantal uiterst leuke houten exemplaren in 't assortiment. Aftellen naar sinterklaas was nog nooit zo leuk. Je bestelt de aftelkalender in jouw favoriete kleurencombinatie zodat ie matcht met je interieur en dus ook nog eens stylish verantwoord is. Ga je voor de stoomboot, het straatje of het huisje? De aftelkalender wordt geleverd met splitpen en twee papieren draaischijven zodat je de schijf elke dag kunt draaien en het juiste aantal nachtjes tot pakjesavond verschijnt. Op schoenzetdagen kun je het cijfer zelf een kleur geven zodat je kinderen dan weten dat er op die dag een schoentje gezet mag worden. Tegen een kleine meerprijs kun je er ook nog de na(a)m(en) van je kind(eren) laten graveren. Hoe tof is dat!

Aftelkalender Sinterklaas Pakjesboot Hout   Aftelkalender Sinterklaas Pakjesboot Hout   Aftelkalender Sinterklaas Huisje Hout

Tip 4: Verwen jezelf ook een beetje

Mijn man en ik zetten onze schoen ook altijd. Dé kans om zonder gene die chocolademunten te verorberen! ;-) En om jezelf of de ander eens te verwennen. Dé hit van afgelopen jaren is hier een adventskalender. Die heb je tegenwoordig in zoveel soorten en maten dat er voor iedereen (zowel kind als ouder) wel een leuk exemplaar te vinden is. Hier zijn de volgende varianten al eens de revue gepasseerd: Lego, Playmobil, Barbie, Tony Chocolonely, Rituals, PickWick of de December Kalender. Het leuke ervan is dat je een maand lang elke dag een leuk begin van de dag hebt. Wij zijn wel zo trouw om niet alle vakjes in één keer open te maken maar er elke dag een bijzonder momentje van te maken. Omdat de kalenders op 1 december starten geef ik zo'n kalender altijd bij de laatste keer schoenzetten. Dan kan er optimaal geprofiteerd worden. 

Tip 5: Begin pakjesavond met een leuk spel

De traditie is hier inmiddels dat van het zoeken naar de cadeautjes op pakjesavond een spel wordt gemaakt. Heerlijk om wat rust te creëren en ze niet als dolle stieren op de zak met cadeautjes te zien afstormen. De afgelopen jaren heb ik verschillende dingen bedacht. We vieren sinterklaas vaak in een wat grotere setting waardoor er jongere en oudere kinderen aanwezig zijn. Voor ieder probeer ik iets op maat te bedenken. Ze hebben eens letters moeten zoeken die samen een woord vormden waar de cadeautjes lagen. Voor de kleintjes aanwijzingen met foto's, voor de oudere kinderen met raadsels. Vorig jaar liet ik ze allemaal een eigen woordzoeker oplossen. Je kunt zo'n woordzoeker in elke moeilijkheidsgraad maken en je eigen woorden toevoegen. Ik maakte ze via Woordzoekerfabriek. De oplossing verraadde de plek(ken) van de cadeautjes. Hoe leuk!

 

Ik wens je heel veel plezier met alle voorbereidingen en vergeet vooral niet te genieten van de voorpret! 

 

© 2011 - 2024 BrievenbusDroom | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel